ASTRONAVTIKA
ASTRONOMIJA
NOVICE    
OSTALO
FORUM                   
ISKANJE                   
DOSJE:NOORDUNG                


 

 


Portal Vesolje.net ni
porabnik proračunskih
sredstev Republike
Slovenije in ne
 predstavlja stroška
 za davkoplačevalce.


 Portal o astronavtiki in astronomiji
   v spletu od 10.12.1997

04.03.2009 - SZF razpisala nagradni natečaj za spis ali esej o vesolju
Novice - SZF razpisala nagradni natečaj za spis ali esej o vesolju

 


Ljubljana, Slovenija

sreda, 04.03.2009

.


Piše
Mojca Zupančič, Slovenska znanstvena fundacija
Objavljeno
: 04.03.2009 ob 18:40

Povejte vaše mnenje na forumu!

Spoštovane gospe ravnateljice in gospodje ravnatelji, spoštovane gospe mentorice in gospodje mentorji mladinske literarne ustvarjalnosti, dragi mladi!

Leto 2009 ima v Evropi poudarek na ustvarjalnosti in inovativnosti, v globalnem smislu pa je posvečeno astronomiji. Namen  razglasitve Evropskega leta ustvarjalnosti in inovativnosti s strani evropskih institucij, ter Mednarodnega leta astronomije s strani Organizacije Združenih narodov, je spodbuditi državljane, da bi se bolje in pravilneje zavedali pomena posebnih človekovih sposobnosti za ustvarjalno ali inovativno delovanje; dalje pa tudi imeli in ohranili veselje do astronomije, opazovanj nebesnih teles in morda izbrali za svoje poklicno poslanstvo vlogo astronomije ali astronoma.
Slovenska znanstvena fundacija bo obe značilnosti leta 2009 združila in manifestirala z več dogodki in prireditvami. Osrednja pa bo 15. slovenski festival znanosti, ki bo potekal med 22. in 24. septembrom 2009 v Ljubljani. Med osrednjimi temami letošnjega festivala bosta tudi astronomija in astronavtika. Da bi bilo spoznavanje in proslavljanje človekovega napredka na področju astronomije in astronavtike čim bolj pristno in osebno doživeto, je Slovenska znanstvena fundacija tudi letos v sodelovanju s časopisno hišo Delo iz Ljubljane pripravila skupni nagradni natečaj spisov/esejev mladih.

Tema nagradnega natečaja je »Vesoljska potovanja v prihodnosti«. Z njo želimo mlade spodbuditi, da s pomočjo zapisa sporočijo, kako si predstavljajo vesolje, življenje na drugih planetih, vesoljska plovila. Predvsem pa, da nam povejo kako vidijo prihodnost, katere del so. Prosimo vas, da v okviru vaših možnosti spodbudite dijake, da se odzovejo na nagradni natečaj. Avtorji naj spise/eseje pošljejo na naslov Slovenske znanstvene fundacije do vključno 8. maja 2009.

Dodatne napotke in razpisne pogoje v zvezi z natečajem najdete na spletni strani Slovenske znanstvene fundacije (SZF). Vsi prispeli spisi in eseji bodo objavljeni na portalu Vesolje.net.

Podrobnosti o nagradnem natečaju na spletni strani SZF

Slovenska znanstvena fundacija

tabSD.gif (826 bytes)

______________________________________________________________________________________________
Brez pisnega dovoljenja avtorja je vsebino strani prepovedano uporabljati ali posredovati drugam.

Copyright
© Simon Zajc, vesolje.net 1997-2009

 Pogled iz vesolja


Planetarij - nebo
nad Slovenijo


Astronomski koledar
za slovenske kraje


Preleti Mednarodne
vesoljske postaje


Interaktivni atlas
prednje strani
Lune