ASTRONAVTIKA
ASTRONOMIJA
NOVICE    
OSTALO
FORUM                   
ISKANJE                   
DOSJE:NOORDUNG                


 

 


Portal Vesolje.net ni
porabnik proračunskih
sredstev Republike
Slovenije in ne
 predstavlja stroška
 za davkoplačevalce.


 Portal o astronavtiki in astronomiji
   v spletu od 10.12.1997

16.10.1999 - Mednarodno tekmovanje raketnih modelarjev za 21. pokal Ljubljane
Novice

 


Mengeš/Kamnik, Slovenija

16.10.1999

STA

Na poljih Agroemone na Mengeškem polju ob cesti Mengeš - Kamnik se je davi začelo dvodnevno mednarodno tekmovanje raketnih modelarjev za 21. pokal Ljubljane, ki ga v okviru Mednarodne letalske zveze FAI organizira Astronavtsko raketarski klub Vladimir M. Komarov iz Ljubljane in se ga udeležujejo tekmovalci iz 12 držav, kar je rekordno število.

Tekmovalci iz Češke, Hrvaške, Italije, Jugoslavije, Latvije, Litve, Poljske, Slovaške, Španije, Švice, Velike Britanije in Slovenije se bodo pomerili v skupno sedmih panogah.

V panogi modeli raket v trajanju leta s padalom so trenutno najbolje uvrščeni tekmovalci s Hrvaške, Italije, Poljske, Španije in Slovenije, ki se bodo morali zaradi odličnih rezultatov med seboj še dodatno pomeriti.

Danes sledita še panogi raketoplani in rakete s trakom (strimerjem). Tudi pri teh panogah merijo dolžino poleta. V nedeljo bo tekmovanje z raketoplani na radijsko vodenje, maketami raket za doseganje višine, (letečih) modelih maket in v paradi modelov po prosti izbiri tekmovalcev, kjer lahko po zraku na raketni pogon leti vse kar je mogoče.

.


http://vesolje.net - info@vesolje.net

 Pogled iz vesolja


Planetarij - nebo
nad Slovenijo


Astronomski koledar
za slovenske kraje


Preleti Mednarodne
vesoljske postaje


Interaktivni atlas
prednje strani
Lune