ASTRONAVTIKA
ASTRONOMIJA
NOVICE    
OSTALO
FORUM                   
ISKANJE                   
DOSJE:NOORDUNG                


 

 


Portal Vesolje.net ni
porabnik proračunskih
sredstev Republike
Slovenije in ne
 predstavlja stroška
 za davkoplačevalce.


 Portal o astronavtiki in astronomiji
   v spletu od 10.12.1997

05.10.1999 - V Amsterdamu se je začel 50. kongres IAF
Novice

 


Amsterdam, Nizozemska

05.10.1999

STA

V amsterdamskem razstavnem in kongresnem centru RAI se je včeraj, na 42. obletnico izstrelitve prvega umetnega satelita Sputnika 1, pod geslom Vesolje kot neločljivi del informacijske dobe začel 50. kongres Mednarodne astronavtične federacije (IAF), ki bo trajal do petka.

V IAF je včlanjenih 152 organizacij, večinoma vesoljskih agencij in družb, iz 45 držav, med katerimi je tudi Slovenija. Edina organizacija iz Slovenije, ki je članica IAF, je Zveza astronavtičnih in raketnih organizacij Slovenije (ZAROS), katere predsednik Vojko Kogej sodeluje na kongresu. Kongres spremlja razstava, katere otvoritve se je danes udeležil tudi nizozemski princ Willem-Alexander.

Organizatorji kongresa pričakujejo okoli 2000 udeležencev, med njimi tudi nekaj vesoljcev, na razstavi pa se predstavlja 93 razstavljalcev iz 14 držav in sicer Avstralije, Brazilije, Francije, Italije, Izraela, Japonske, Nemčije, Nizozemske, Portugalske, Rusije, Španije, Švedske, Velike Britanije in ZDA, je za STA povedala predstavnica organizatorjev Kim Zuyderhoff.

.


http://vesolje.net - info@vesolje.net

 Pogled iz vesolja


Planetarij - nebo
nad Slovenijo


Astronomski koledar
za slovenske kraje


Preleti Mednarodne
vesoljske postaje


Interaktivni atlas
prednje strani
Lune